Wijnproeverij RIO 2018

Zondagmiddag 18 november 2018 organiseert Rotaryclub Rio aan de IJssel  de beproefde ‘Wijnproeverij RIO’ in de Walburgiskerk in Zutphen. U kunt zo’n 60 wijnen proeven uit diverse landen, van verschillenden druivenrassen en gemaakt met diverse productiemethoden. De opbrengst van deze middag gaat naar een goed doel.

Walburgiskerk
In de elfde eeuw is de Walburgkerk gebouwd door de bisschop van Utrecht naar het model van andere Utrechtse kerken. In de eeuwen erna ondergaat de kerk vele verbouwingen, aanpassingen en uitbreidingen. In 1561 wordt de Librije toegevoegd, een middeleeuwse openbare bibliotheek. Hiervan zijn er nog maar twee op de hele wereld! In de eeuw daarna wordt het wereldberoemde Baderorgel in de kerk aangebracht, een van de vijf beste kerkorgels in Nederland. De Walburgiskerk is een UNESCO monument en behoort tot de 10 grootste kerken van Nederland.

Het goede doel
We gaan wijn proeven voor een goed doel: de aankoop van de Bach bijbel door de Walburgiskerk. Hiermee worden de unieke kwaliteiten van de Walburgiskerk met haar wereldberoemde Librije en Baderorgel gestimuleerd. De Walburgiskerk is tenslotte de parel van Zutphen!

De Bach bijbel
Johann Sebastian Bach leefde zo’n driehonderd jaar geleden. Slechts één boek van hem is overgebleven, een boek dat voor niemands ogen bestemd was.

Wordt mede mogelijk gemaakt door: