Wijnproeverij RIO 2019

Zondagmiddag 17 november 2019 organiseert Rotaryclub Rio aan de IJssel  de beproefde ‘Wijnproeverij RIO’ in de Walburgiskerk in Zutphen. U kunt zo’n 60 wijnen proeven uit diverse landen, van verschillende druivenrassen en gemaakt met diverse productiemethoden. Natuurlijk kunt u de wijnen die u bevallen ook bestellen. De opbrengst van deze middag gaat naar een goed doel. Dit jaar kan kinderboerderij De Schouw op onze bijdrage rekenen.

Wat krijgt u?
– onbeperkt proeven van circa 60 wijnen (mousserend, wit, rood en dessertwijn)
– uniek en scherp geprijsd aanbod van wijnen
– hapjes en lekkernijen
– gezellige middag
– de Walburgiskerk als prachtige locatie

U betaalt € 15,- per persoon (of € 25,- als u twee kaarten tegelijkertijd koopt) om deel te kunnen nemen aan de wijnproeverij.

wanneer zondag 17 november 2019
tijd 15.00 – 18.00 uur
plaats Walburgiskerk, Kerkhof 3 Zutphen

Uw kaarten kunt u op 17 november ter plekke kopen, online aankopen is niet meer mogelijk.

Het goede doel: kinderboerderij De Schouw in Zutphen
Dit jaar ontvang kinderboerderij De Schouw onze bijdrage vanuit de opbrengst van de wijnproeverij en bestelde wijnen. Deze kinderboerderij bestaat al ruim 35 jaar

en is een begrip in Zutphen. Met een paar honderd dieren, genoeg speelruimte en vriendelijke vrijwilligers is het een hele fijne plek voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderboerderij krijgt minder subsidie van de gemeente en is daardoor afhankelijk van giften. Wij vinden het belangrijk dat deze plek toegankelijk blijft voor mensen uit Zutphen en omgeving.

Wijnproeven in een UNESCO-monument: de Walburgiskerk
In de elfde eeuw is de Walburgkerk gebouwd en in de eeuwen erna ondergaat de kerk vele verbouwingen, aanpassingen en uitbreidingen. In 1561 wordt de Librije toegevoegd, een middeleeuwse openbare bibliotheek. Hiervan zijn er nog maar twee op de hele wereld! In de eeuw daarna wordt het wereldberoemde Baderorgel in de kerk aangebracht, een van de vijf beste kerkorgels in Nederland. De Walburgiskerk behoort tot de tien grootste kerken van Nederland.

 

 

Wordt mede mogelijk gemaakt door: